X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Werksituaties

Risico's en maatregelen samen op één plek

Soms is het lastig om te bepalen of een werkplek veilig en gezond is en wat u kunt doen om dit te bereiken. De ene werksituatie is immers de andere niet. Voor veelvoorkomende werksituaties in de installatie- en isolatiebranches zijn de risico’s in kaart gebracht en hebben de sociale partners maatregelen beschreven die kunnen worden getroffen om een veilige en gezonde werksituatie te creëren. 

Deze risico’s en maatregelen zijn vastgelegd in de Arbocatalogus. De Arbocatalogus bestaat uit een aantal onderdelen die zich richten op specifieke werkomgevingen, te weten:
Voor een andere werkomgeving is er op dit moment nog geen specifiek onderdeel beschikbaar, maar hebben de sociale partners wel maatregelen benoemd waardoor een veilige en gezonde werksituatie wordt gerealiseerd. Dit is:

complexe projectlocaties

Als er meerdere partijen tegelijkertijd aan het werk zijn, is er sprake van complexe projectlocaties. Dat kan gevaarlijk zijn. Voor dergelijke projecten moet daarom een Veiligheids- en Gezondheidsplan worden opgesteld. Bekijk hier hoe u een complexe projectlocatie zo veilig en gezond mogelijk kunt inrichten.  

De radiozender veilig werken   

Benieuwd naar de ervaringen uit de branche? Beluister dan de eerste podcast veilig werken! Een radioprogramma speciaal voor de vakmensen in de branche. We komen ook graag met u in gesprek en maken de volgende documentaire in uw bedrijf! Laat het ons weten!