X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Zet het in de agenda: op 17 maart de Dag van het Veilig Werken in de installatiebranche!

16-01-2017

Zet het in de agenda: op 17 maart de Dag van het Veilig Werken in de installatiebranche!

Veilig en gezond werken verantwoordelijkheid van álle partijen

Natuurlijk is elk bedrijf elke dag actief met veiligheid bezig. Maar één dag per jaar staan we er in de installatiebranche en bouw samen nog een keer extra bij stil. Op vrijdag 17 maart zijn we met elkaar Bewust Veilig aan het werk. U ook?

Regels en persoonlijke beschermingsmiddelen

Veilig en gezond werken is belangrijk. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis, en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Er zijn daarom al veel regels opgesteld en zijn er op de bouwplaatsen ook veel persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar, zoals valbescherming, helmen en brillen.

Naleving en gebruik

Regels en beschermende middelen zijn er niet voor niets. Maar volgen en gebruiken we ze allemaal wel even goed? Denken en handelen we dagelijks wel voldoende aan en naar onze veiligheid en aan die van onze collega’s? Het is goed om het hier met elkaar over te hebben, want het gaat hier niet alleen om uw eigen veiligheid, maar om die van iedereen op de bouwplaats. Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat het aantal ongevallen in de bouw oploopt. Hierbij gaat het met name om risico’s zoals valgevaar, onveilige omgang met machines en gereedschap en problematische communicatie op de bouwplaats. Met elkaar praten over veilig en gezond werken is daarom echt noodzakelijk.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van álle partijen op de bouwplaats. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Naast de regeltjes en de middelen gaat het ook om meer veiligheidsgedrag en meer veiligheidscultuur. En daarom is er de Dag van het Veilig Werken op vrijdag 17 maart. Doet u mee? Organiseer een extra toolboxmeeting. Of ga in gesprek met samenwerkingspartners. Grijp deze dag aan om het onderwerp bespreekbaar te maken!

En laat zien wat u doet!

Doet u mee en draagt u ook uw steentje bij aan een veiliger werkomgeving voor iedereen in de branche? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Wilmar Folmer via info@wilmarfolmer.nl. We denken graag mee over de invulling of komen wellicht een kijkje nemen. Of ga naar https://www.ii-mensenwerk.nl voor meer informatie en ondersteuning bij veilig werken.

stuur door