X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Werken zonder stress: bekijk de video!

01-05-2015

/Upload/ii 6.jpg

Zorg voor een goede organisatie van het werk

Werken in de Technische Installatiebranche is leuk en afwisselend, maar niet zonder risico. Gevaarlijke stoffen, (te) grote fysieke inspanning, werken op hoogte of in kleine ruimten, het hoort er allemaal bij. Een minder bekend risico is overmatige werkstress.

Te veel werkstress kan verschillende oorzaken hebben. De werkdruk is te hoog, klanten zijn te veeleisend of er is te weinig tijd voor te veel werk. Stress wordt ook veroorzaakt door ongewenst gedrag van anderen, en niet alleen tijdens het werk. Dat kan van alles zijn, van agressie tot pesten of discriminatie. Is dit niet bespreekbaar met de leidinggevende, dan kan werkstress leiden tot gezondheidsklachten, minder plezier in het werk en minder kwaliteit of meer kans op een ongeluk. Overmatige werkstress is dus een risico om rekening mee te houden. Of beter nog: werkstress moet worden aangepakt. En dat kan ook.
De Arbocatalogus voor de Technische Installatiebranche biedt praktische oplossingen om te veel stress op het werk te verminderen. Een ding is duidelijk: onderneem direct actie. Durf te communiceren met de leidinggevende over werkwerkstress en de mogelijke oorzaken. Het werk anders inrichten kan soms al genoeg zijn om de werkstress weg te nemen.
Bekijk de video hier.

stuur door