X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Wegens groot succes: extra Praktijkdag Veilig Werken

29-07-2014

Wegens groot succes: extra Praktijkdag Veilig Werken

Meld u snel aan

Na het grote succes van de praktijkdagen eerder dit jaar, hebben de installatie- en isolatiebranches besloten op 11 september een extra Praktijkdag Veilig Werken te organiseren. Deze dag is speciaal voor ondernemers en (midden)managers die op de hoogte willen blijven van de verschillende Arbothema’s.

Tijdens deze inspirerende en interactieve praktijkdag geven collega’s en experts uit de praktijk u theoretische en praktische handvatten. Hiermee krijgt u de noodzakelijke kennis over veilig en gezond werken. 
 

Inhoud 

Het programma bestaat uit vier workshops. In de eerste workshop ‘Asbest en de aansprakelijkheid van de werkgever’ leert u over uw verantwoordelijkheid als werkgever. Daarnaast leert u hoe u uw werknemers kunt beschermen. Tijdens de tweede workshops staan kwartsstof en de rol van de werkgever centraal, waarbij gericht gekeken wordt naar het verminderen van de blootstelling aan kwartstof. 
 
Na de lunch zal het programma worden vervolgd met  ‘Arbobesluit 3.16: Voorkom valgevaar’. Deze workshop gaat in op de verschillende aspecten van valgevaar en de maatregelen die u kunt nemen om de kans op een val tijdens het werk te verminderen. Ten slotte geeft de workshop ‘Veiligheidsverplichtingen en aansprakelijkheid bij inleen en uitbesteding aan (buitenlandse) zzp-ers en onderaannemers’ antwoord op essentiële vragen bij het uitbesteden van werk. Hoe zit het met de identiteitscontrole en VAR-verklaringen? Welke eisen worden er gesteld aan een tewerkstellingsvergunning? 
 

Kosten

De Praktijkdag Veilig Werken wordt u kosteloos aangeboden door de sociale partners van de installatie- en isolatiebranches: Uneto-VNI, NVKL, VIB, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie. 
 

Dagindeling

09.45 uur Opening door de dagvoorzitter 
10.00 uur Workshop 1
11.30 uur Workshop 2
13.00 uur Lunchbuffet
13.30 uur Workshop 3
15.00 uur Workshop 4
16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel
18.00 uur Einde
 

Aanmelden

Klik hier om u direct aan te melden voor deze extra Praktijkdag. Let op: Het aantal plaatsen voor deze dag is beperkt!

stuur door