X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Lancering toolbox gezond- en veiligheidscultuur

20-12-2017

Lancering toolbox gezond- en veiligheidscultuur

Toolbox gezond- en veiligheidscultuur

Op 14 december 2017 hebben Inspectie SZW en de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW een toolbox gelanceerd waarmee organisaties aan de slag kunnen met het bevorderen van een cultuur van gezond en veilig werken. De toolbox helpt werkgevers en werknemers die hiermee aan de slag willen.

Helaas is een veilige en gezonde werkomgeving nog niet overal de realiteit. Uit ongevalonderzoek blijkt dat onveilig gedrag vaak een rol speelt bij een ongeluk.  Om veiliger én gezonder te kunnen werken, is naast het opvolgen van regels en procedures (compliance) ook een actieve houding ten opzichte van veilig gedrag (participatie) essentieel om gezond en veilig werken structureel te borgen.

De Inspectie SZW en de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW zijn in 2017 het project 'gezond- en veiligheidscultuur' gestart. In dit project is geïdentificeerd wat werkgevers, werknemers, Inspectie en Beleid kunnen doen om een cultuur van gezond en veilig werken te bevorderen. Door het netwerk van het ministerie van SZW – waarin overheid, bedrijfsleven en wetenschap zijn vertegenwoordigd - is een inventarisatie van instrumenten gemaakt die organisaties kunnen inzetten om te werken aan een cultuur van gezond en veilig werken. De door het netwerk aangedragen instrumenten zijn gebundeld in een ‘toolbox’.

De toolbox is gelanceerd tijdens de slotbijeenkomst van het project gezond- en veiligheidscultuur. De toolbox bevat instrumenten in vier categorieën die werkgevers en werknemers kunnen inzetten om te werken aan een cultuur van gezond en veilig werken.

Ontdek wat de toolbox voor jou te bieden heeft en ga het gesprek aan over een cultuur van gezond en veilig werken!

Disclaimer: De instrumenten die verzameld zijn in deze toolbox zijn aangeleverd door het ‘Gezond- en veiligheidscultuur’ netwerk en zijn niet gevalideerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

stuur door