X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Kies de juiste veiligheidsschoenen met de keuzeboom

05-07-2016

Kies de juiste veiligheidsschoenen met de keuzeboom

De basis voor veilig en gezond werken

Het belang van juiste schoenen wordt nog wel eens onderschat. Toch zijn goede schoenen de basis voor gezond en veilig werken. Daarom controleert de Inspectie SZW tot eind oktober 500 bouwplaatsen of werknemers wel  (op de goede manier) gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Zodat u kan zorgen voor de juiste veiligheidsschoen is er nu de keuzeboom beschikbaar.

Op bouwplaatsen moet de werkgever vrijwel altijd persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking stellen. Op hun beurt moeten werknemers die PBM gebruiken en op de juiste manier. Dat geldt natuurlijk ook voor hun veiligheidsschoenen. Zowel de werkgever als de werknemer kan een boete krijgen als de Inspectie SZW overtredingen constateert op het gebied van het gebruik van PBM.

Keuzeboom

Om werkgevers en –nemers te ondersteunen in hun keuze voor de juiste veiligheidsschoenen, ontwikkelde de NEN de keuzeboom voor veiligheidsschoenen & werkschoeisel. De keuzeboom is eenvoudig van opzet en de meest voorkomende en onderscheidende veiligheidselementen zijn opgenomen om de juiste keuze te kunnen maken.

De keuzeboom raadpleegt u hier.

stuur door