X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Inspectie SZW lanceert Asbestwerkzaamheden-app

27-11-2018

Inspectie SZW lanceert Asbestwerkzaamheden-app

Download de Astbestwerkzaamheden-app!

Werken met of in de buurt van asbest brengt ernstige veiligheidsrisico’s met zich mee. Om deze risico’s te verkleinen heeft de Inspectie SZW op 23 november de Astbestwerkzaamheden-app gelanceerd. De zowel voor professionele asbestsaneerders als voor werkenden en omwonenden bedoelde app geeft aan waar in de buurt asbest wordt gesaneerd.

Asbest nog veel aanwezig

De productie en het gebruik van asbest is in Nederland sinds 1994 verboden. Asbest is echter nog in grote mate aanwezig in daken, vloeren, rioolpijpen en andere toepassingen. Bij het dagelijkse werk kan dus nog altijd asbest vrijkomen. Het grootste risico voor is de blootstelling aan asbestvezels. Werknemers kunnen deze vezels via hun kleding verspreiden in hun omgeving, waardoor ook de omgeving gevaar loopt. De Asbestwerkzaamheden-app signaleert de aanwezigheid van asbest en zorgt ervoor dat u op tijd doorheeft of er sprake is van blootstelling aan asbest.

Verbeter uw veiligheid met de app

U kunt de app downloaden via Google Play Store en via de App Store van Apple (onder 'Asbestwerkzaamheden'). Een video laat zien hoe de app werkt. Zodra u over de app beschikt kunt u checken of in uw buurt asbestverwijderingswerkzaamheden zijn gemeld. Wanneer dit niet het geval is, kunt u deze werkzaamheden via de app doorgeven aan de Inspectie.

Meer informatie

Naast het gebruik van de Asbestwerkzaamheden-app kunt u met de Veilig asbest verwijderen-test op veiligvakmanschap.nl controleren of u zelf veilig met asbest werkt. En natuurlijk kunt u ook gebruik blijven maken van de Arbocatalogus Asbest van II Mens & Werk, waarin u alle informatie vindt over de risico's en maatregelen voor een veilige werkplek!

stuur door