X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Check je Werkstress week

03-11-2014

Check je Werkstress week

Geef tijdig grenzen aan

Van drie tot en met 6 november vindt de Check je Werkstress week plaats. In deze week staan de risico’s van werkstress centraal. 

Werkstress is het arborisico nummer 1 en leidt tot verzuim en (langdurige) ziekte op werk. Het doel van de Check je Werkstress week is om het onderwerp meer bespreekbaar te maken op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat het vaak nog steeds lastig is om het onderwerp bespreekbaar te maken met directe collega's en leidinggevenden.
Er zijn elke dag activiteiten en mogelijkheden om het thema in de spotlights te zetten. Op maandag 3 november wordt de week bijvoorbeeld officieel geopend door minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Leontien van Moorsel en Arko van Brakel. Een compleet overzicht vindt  u hier. De week wordt afgesloten met een Dialoogdag waar ieder bedrijf aan mee kan doen en ervaringen kan delen met andere werkgevers. Bovendien wordt de Goede Praktijken Award uitgereikt aan de organisatie die zich op een innovatieve manier inzet om werkstress te verminderen en te voorkomen. 
 

Check je werkstress campagne

De Check je Werkstress week is onderdeel van een bredere campagne ‘Check je werkstress’. Via de Facebookpagina 'Check je werkstress' worden werkgevers en werknemers op de hoogte gehouden van het belangrijkste nieuws over stressvermindering en duurzame inzetbaarheid. Ook kunnen bezoekers op deze pagina hun werkstress checken met een interactieve test.  

stuur door