X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

Alle dagen veilig werken

28-03-2017

Alle dagen veilig werken

Veiligheid op de werkvloer.

Bijna 50.000 medewerkers in de bouw en de installatiebranche stonden op 17 maart op 2.650 bouwplaatsen letterlijk stil bij het belang van veiligheid op de werkvloer. De grote deelname aan de bewustwordingscampagne ‘Bewust Veilig’ toonde aan dat zowel werkgevers als werknemers in de bouw- en installatiebranche veilig werken hoog in hun vaandel hebben staan.
 

De eerste editie van de ‘Bewust Veilig’-dag werd georganiseerd door Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Bouwinfra Nederland en II Mens en Werk. Gezien de brede gedragenheid van de campagne zal de bewustwordingsdag vanaf nu elk jaar op de derde vrijdag van maart worden georganiseerd.

Veiligheid op de werkvloer

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen onderstreepte op 17 maart de het belang van veiligheid op de werkvloer:  “Medewerkers, opdrachtgevers en andere ketenpartners, kortom, iedereen die op de bouwplaatsen komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. De bouw scoort helaas hoog in de ranglijsten van onveilige sectoren. Daarin moet absoluut verandering komen. We streven ernaar het aantal ongevallen drastisch te verminderen. Dat kan al door eenvoudig de afspraken na te komen zoals je te melden bij de uitvoerder vóórdat je de bouwplaats opgaat. Want díe vertelt je hoe en waar je je veilig kan begeven op het werkterrein. Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken.” Ook UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra legde nadruk op het belang van veilig werken: “Elk ongeluk is er één teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!”

Veiligheid op alle werkdagen

Om werkgevers en werknemers op alle werkdagen van het jaar te ondersteunen bij het veilig werken op de werkvloer, kunt u op www.bewustveilig.com en op www.ii-mensenwerk.nl inspirerende informatie vinden over de wijze waarop u dagelijks de veiligheid op de werkvloer van uzelf en uw collega’s kunt garanderen. Ook de eerder uitgebrachte brochure van het ministerie van SZW met  tips over de verbetering van de veiligheid op de werkvloer kan u hierbij helpen. De brochure biedt u
tien heldere tips voor het tot stand brengen en borgen van een solide en veilige veiligheidscultuur.
 

stuur door