X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Home | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Contact

22 miljoen voor gezonder en vitaler werken

13-08-2014

22 miljoen voor gezonder en vitaler werken

Duurzame inzetbaarheid is essentieel

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 22 miljoen euro beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds). Ze wil hier vooral kleine en middelgrote bedrijven ondersteunen.
 
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is essentieel, door de stijgende pensioenleeftijd en vergrijzing. Bedrijven willen werknemers langer, vitaal laten werken. Klijnsma: "Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden." Bedrijven kunnen 50 procent subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal 20.000 euro.
 
Om voor een stimulans in aanmerking te komen moeten de projecten de gezondheid en vitaliteit van medewerkers bevorderen. Ook projecten gericht op arbeidsmobiliteit komen in aanmerking. Zo hoopt de staatssecretaris dat werknemers langer aantrekkelijk blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt. Ten slotte wil Klijnsma ook het onderzoek stimuleren dat erop gericht is om medewerkers actief te betrekken bij de organisatie van het werk. 
 
Wilt u meer weten over de stimulans? Klik dan op deze klink.

stuur door